36.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Spaghetti Amatriciana: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών από την πόλη Amatrice

Τα Spaghetti Amatriciana είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών που προέρχεται από την πόλη Amatrice στην περιοχή του Λάτσιο. Γνωστή για τις απλές αλλά δυνατές γεύσεις της, αυτή η συνταγή συνδυάζει ποιοτικά υλικά για να δημιουργήσει ένα ανακουφιστικό και νόστιμο γεύμα ζυμαρικών.

amatriciana zimarika

Συστατικά

  • 400 γρ μακαρόνια
  • 150 γραμμάρια γουανσιάλε (παστό χοιρινό μάγουλο) ή πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 400 γρ ντομάτες San Marzano σε κονσέρβα, θρυμματισμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι (προαιρετικά)
  • 50 g τυρί Pecorino Romano, τριμμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Οδηγίες

  • Κόβουμε τη γκουανσιάλε ή την πανσέτα σε μικρούς κύβους.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Θρυμματίζουμε τις κονσέρβες ντομάτες αν δεν είναι ήδη θρυμματισμένες.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το guanciale κομμένο σε κύβους και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό, περίπου 5-7 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το guanciale με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη, αφήνοντας το τετηγμένο λίπος στο τηγάνι.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να μυρίσουν.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες θρυμματισμένες και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
  • Όσο η σάλτσα σιγοβράζει, βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε μέχρι al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό ζυμαρικών πριν τα στραγγίσετε.
  • Προσθέστε το μαγειρεμένο guanciale ξανά στη σάλτσα και ανακατέψτε.
  • Ρίχνουμε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό για ζυμαρικά για να πετύχετε την επιθυμητή συνοχή.
  • Σερβίρετε αμέσως, πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί Pecorino Romano.

Απολαύστε τα Spaghetti Amatriciana με ένα ποτήρι ιταλικό κόκκινο κρασί για μια αυθεντική γευστική εμπειρία. Καλή όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα