13.5 C
Athens
Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Η Κυριακή είναι η ημέρα της οικογένειας, της γιορτής και του ειδικού φαγητού. Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.

fagito11 2

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (για στέικ ή φιλέτο)
  • 200 γρ. τυρί φέτα ή γραβιέρα
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, άνηθο)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού ή νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Κρέατος: Κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε λεπτές φέτες, περίπου 1 εκ. πάχος. Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη ή ένα μαχαίρι για να ανοίξουμε τις φέτες ώστε να γίνουν πιο λεπτές και να μπορούν να τυλιχτούν εύκολα.
  2. Γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το τυρί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Οι γεύσεις θα δώσουν έναν υπέροχο χαρακτήρα στα ρολάκια μας.
  3. Τύλιγμα: Παίρνουμε μια λεπτή φέτα κρέατος, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στη μέση και τυλίγουμε προσεκτικά, κρατώντας τη γέμιση μέσα. Δένουμε τα ρολάκια με σπάγκο ή τα ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδες.
  4. Μαγείρεμα: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ρολάκια από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα ακόμα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και τον ζωμό. Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
  5. Σιγανό Μαγείρεμα: Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα ρολάκια σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 – 2 ώρες, μέχρι να γίνουν τρυφερά και να απορροφήσουν όλες τις γεύσεις.

fagito11 1

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε τα κοκκινιστά ρολάκια σε πιάτο με τη σάλτσα τους, συνοδευόμενα από ρύζι ή πατάτες, για ένα γεύμα που θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη μας. Η «Σκαρτοτσέτα» δεν είναι μόνο φαγητό, αλλά μια γευστική εμπειρία που ενώνει οικογένειες και φίλους κάθε Κυριακή. Καλή όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα