11 C
Athens
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2024

Σπιτική πίτσα: Η τέλεια συνταγή πίτσας για τραγανή ζύμη και πλούσια γεύση

Η σπιτική πίτσα είναι μια εύκολη και απολαυστική επιλογή για το δείπνο, που μπορείς να προσαρμόσεις ανάλογα με τις γεύσεις που προτιμάς. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να δημιουργήσεις τη δική σου σπιτική πίτσα από την αρχή.

pizza1ready

Υλικά για τη ζύμη:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φακελάκι (7 γραμμάρια) ξηρή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Υλικά για την πίτσα:
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλιτζάνι πεπερόνι ή ζαμπόν (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Οδηγίες:

Προετοιμασία της ζύμης:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς και το ελαιόλαδο στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Καλύπτουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προετοιμασία της πίτσας:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί πίτσας ή σε μια λαδόκολλα, σχηματίζοντας έναν κύκλο ή ένα ορθογώνιο. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στις άκρες. Πασπαλίζουμε τη μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα. Προσθέτουμε τα αγαπημένα μας υλικά, όπως πεπερόνι, μανιτάρια, πιπεριές και ελιές. Πασπαλίζουμε με ρίγανη για επιπλέον γεύση.

pizza2ready Ψήνουμε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει τραγανή η ζύμη.
Αφαιρούμε την πίτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα