18.8 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Λαχταριστά μπισκότα με σπέσιαλ ζάχαρη

Μπισκότα με ζάχαρη λάιμ.  Σε όλους αρέσουν τα λάιμ. Ο χυμός τους χρησιμοποιείται σε φαγητά , γλυκά και , κυρίως σε ποτά. Γι΄αυτό λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να φτιάξετε μοσχολέμονα και μαργαρίτες με τα λάιμ που θα ξεφλουδίσετε.

 

biskota 1

                  Συστατικά

2 ξυλάκια (226 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι (200 gr) ζάχαρη, συν 1/2 φλιτζάνι (100 gr), χωριστά

3/4 φλιτζανιού (135 gr) μαύρη ζάχαρη συσκευασμένη απαλά

1 αυγό, θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 κγ βανίλια

2 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λάιμ

Ξύσμα από 2 λάιμ, 3 αν είναι μικρά, συν ξύσμα από 3 επιπλέον λάιμ, χωρισμένο

2 φλιτζάνια (300 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 F

3.   Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή βάσης εξοπλισμένο με εξάρτημα κουπιών, βούτυρο κρέμας και ζάχαρη (κρατήστε το επιπλέον μισό φλιτζάνι!) μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.  Προσθέτουμε το αυγό               και τη βανίλια και συνεχίζουμε. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και ανακατεύουμε με χυμό λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ξύστε τις πλευρές καθώς προχωράτε.

  1. Σε ξεχωριστό μπολ. Χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Πασπαλίστε με τον πρώτο γύρο ξύσμα λάιμ (θα χρειαστείτε το απόθεμα για το κάλυμμα) και περάστε το με τα δάχτυλά σας για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και να αποφύγετε τις σβώλους.

 

5. Σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύουμε υγρά με ξηρά υλικά για να σχηματίσουμε ζύμη μπισκότων. Η ζύμη θα είναι λίγο κολλώδης. Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας, κόψτε τη ζύμη και σχηματίστε         μπαλάκια και τυλίξτε τις κορυφές σε δεσμευμένη ζάχαρη για να δημιουργήσετε μια λεπτή στρώση. Πιέστε απαλά τις κορυφές με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ή τη φτέρνα του χεριού σας για να ισοπεδωθούν λίγο. Βάζουμε στο ψυγείο, 1-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.. Θα χρειαστεί να ψηθούν για περίπου 12 λεπτά. Δεν θέλετε να ροδίσουν οι άκρες ή το κάτω μέρος. Προσαρμόστε το χρόνο όπως απαιτεί ο φούρνος σας. Όσο ψήνονται, συνδυάστε το υπόλοιπο ξύσμα λάιμ με τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και αφήστε το μείγμα στην άκρη.

biskota

6 . Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, τα πασπαλίζετε με το μείγμα με το ξύσμα λάιμ και τα αφήνετε να κρυώσουν για περίπου 4 λεπτά στο ταψί (θα ξεφουσκώσουν ξανά) και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης.              Θα πρέπει να έχουν λεπτές τραγανές άκρες και μασώμενα κέντρα. Προειδοποίηση: σχηματίζεται επικίνδυνη συνήθεια.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα