11 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Carbonara: Κλασική συνταγή για σπαγγέτι καρμπονάρα

Το Spaghetti Carbonara είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο γνωστό για την πλούσια γεύση, τα απλά υλικά και τη γρήγορη προετοιμασία του. Με καταγωγή από τη Ρώμη, αυτό το κλασικό πιάτο συνδυάζει τα ζυμαρικά με μια πολυτελή σάλτσα από αυγά, τυρί, πανσέτα και πιπέρι. Εδώ είναι μια παραδοσιακή συνταγή για να φέρετε μια γεύση Ιταλίας στην κουζίνα σας.

karmponara

Συστατικά:

  • 400 γρ μακαρόνια
  • 150 γραμμάρια πανσέτα ή γκουανσιάλε, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 επιπλέον κρόκος αυγού
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Pecorino Romano
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι, για γεύση

 

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά:

Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al dente (τρυφερά αλλά ακόμα σφιχτά στη μπουκιά), περίπου 8-10 λεπτά.
Κρατήστε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και στη συνέχεια στραγγίστε τα μακαρόνια.

Προετοιμάστε την σάλτσα:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί τα αυγά, τον κρόκο αυγού και το μεγαλύτερο μέρος του τυρί Πεκορίνο (φυλάξτε λίγο για το γαρνίρισμα). Προσθέστε μια γενναία ποσότητα μαύρου πιπεριού και ανακατέψτε καλά.

Μαγειρέψτε την pancetta:

Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πανσέτα και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνδυάστε ζυμαρικά και πανσέτα:

Προσθέστε τα στραγγισμένα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα. Ρίξτε για να καλύψουν τα ζυμαρικά με το λίπος της πανσέτας.

Ανακατέψτε το μείγμα αυγών:

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίξτε γρήγορα το μείγμα αυγών και τυριού, ανακατεύοντας γρήγορα για να καλυφθούν τα ζυμαρικά και να μην ανακατευτούν τα αυγά. Η θερμότητα από τα ζυμαρικά θα μαγειρέψει απαλά τα αυγά για να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέστε λίγο δεσμευμένο νερό ζυμαρικών εάν χρειάζεται για να προσαρμόσετε τη συνοχή.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε αμέσως με λίγο από το υπόλοιπο τυρί και επιπλέον μαύρο πιπέρι.

Συμβουλές:

Είναι σημαντικό να δουλέψετε γρήγορα όταν προσθέτετε το μείγμα αυγών για να αποφύγετε το τσίμπημα των αυγών.

Η παραδοσιακή Carbonara δεν χρησιμοποιεί κρέμα. η κρέμα προέρχεται από τα αυγά και το τυρί.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πανσέτα με μπέικον εάν το guanciale δεν είναι διαθέσιμο.
Απολαύστε το κλασικό σας Spaghetti Carbonara, ένα πιάτο που φέρνει τις πλούσιες γεύσεις της ιταλικής κουζίνας στην τραπεζαρία σας με τον απολαυστικό συνδυασμό με κρεμώδεις, τυρώδεις και πιπεράτους τόνους. Buon Appetito!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα