29.8 C
Athens
Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025

Μπισκότα αμυγδάλου: Η παραδοσιακή συνταγή που όλοι αγαπάμε

Τα γλυκά μπισκότα αμυγδάλου είναι ένα υπέροχο, τραγανό γλύκισμα που συνδυάζει την αμυγδαλωτή γεύση με την ελαφριά γλύκα. Είναι ιδανικά για συνοδευτικά σε τσάι ή καφέ, και η συνταγή τους είναι πολύ απλή και γρήγορη στην παρασκευή. Αυτά τα μπισκότα είναι αγαπημένα για τις γιορτές, τις οικογενειακές συγκεντρώσεις ή ακόμη και ως δώρο για τους αγαπημένους σας.
almondcookies2ready 1

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα (για διακόσμηση)
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C και στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, τα αμύγδαλα αλεσμένα και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  4. Σταδιακά προσθέτετε το μείγμα αλευριού στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  5. Πλάθετε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τις τοποθετείτε στο ταψί. Πατάτε κάθε μπάλα ελαφρά με το χέρι σας και τοποθετείτε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε μπισκότου.
  6. Ψήνετε για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες.
  7. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν και, αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

almondcookies1ready 1

Αυτά τα γλυκά αμυγδαλωτά είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό, ενώ η γεύση τους είναι πλούσια και αρωματική. Η συνταγή αυτή είναι απλή και ιδανική για όσους αγαπούν τα αμύγδαλα και τα γλυκά με ντελικάτη γεύση.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα