34.7 C
Athens
Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025

Τραγανές πατάτες με δεντρολίβανο: Μια συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Οι πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο είναι μια κλασική συνταγή που συνδυάζει την απλότητα με την εξαιρετική γεύση. Το άρωμα του δεντρολίβανου προσθέτει μια αρωματική νότα που απογειώνει το πιάτο, ενώ η τραγανή υφή των πατατών τις καθιστά ιδανική συνοδευτική επιλογή για κάθε τραπέζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Υλικά που θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε τις τέλειες πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές)
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Χυμό από μισό λεμόνι (προαιρετικά).

Τα υλικά αυτά είναι απλά, αλλά συνδυάζονται τέλεια για να δώσουν μια ισορροπημένη γεύση.

 

Εκτέλεση Βήμα-Βήμα

  1. Προετοιμασία: Πλύνετε καλά τις πατάτες και, εάν θέλετε, αφαιρέστε τη φλούδα. Κόψτε τις σε κυδωνάτες φέτες ή μικρούς κύβους, ανάλογα με την προτίμησή σας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τα φύλλα δεντρολίβανου. Εάν προτιμάτε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη πάπρικα ή θυμάρι.
  3. Ψήσιμο: Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους για να γίνουν τραγανές. Ψήστε για 35-40 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά στη μέση του χρόνου.

 

Σερβίρισμα και Συμβουλές

Αφού ψηθούν, σερβίρετε τις πατάτες ζεστές με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και φρέσκο δεντρολίβανο για γαρνιτούρα. Είναι ιδανικές ως συνοδευτικό για κρεατικά, ψάρια ή ακόμα και ως αυτόνομο σνακ. Εάν θέλετε να τις κάνετε ακόμα πιο απολαυστικές, συνοδεύστε τις με μια δροσερή σως γιαουρτιού ή ένα ντιπ μουστάρδας.

Σερβίρισμα και Συμβουλές

Οι πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα αγαπήσουν όλοι. Το άρωμα και η γεύση τους θα κάνουν κάθε γεύμα ξεχωριστό. Δοκιμάστε την και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με την απλότητα και τη νοστιμιά αυτού του πιάτου! Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα