32.6 C
Athens
Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025

Νόστιμα και θρεπτικά ρεβίθια με μπακαλιάρο 

Τα ρεβίθια με μπακαλιάρο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την πλούσια υφή των ρεβιθιών. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλες  τις ημέρες  και προσφέρει μια υγιεινή και χορταστική επιλογή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο πιάτο.

diatrofi14.3

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια ρεβίθια
  • 400 γραμμάρια μπακαλιάρος (ξερός ή καπνιστός)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για σερβίρισμα)

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία των ρεβιθιών: Αν χρησιμοποιείτε ξερά ρεβίθια, θα πρέπει να τα μουλιάσετε σε νερό από το βράδυ. Την επόμενη μέρα, στραγγίξτε τα και βράστε τα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 1-1,5 ώρα). Αν χρησιμοποιείτε κονσέρβα, απλώς στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα.
  2. Προετοιμασία του μπακαλιάρου: Αν ο μπακαλιάρος είναι ξερός, πρέπει να τον μουλιάσετε σε κρύο νερό για 24-48 ώρες, αλλάζοντας το νερό τακτικά. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τον και κόψτε τον σε κομμάτια.
  3. Μαγείρεμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια, προσθέστε το καρότο και τον ντοματοπολτό και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  4. Συνδυασμός των υλικών: Προσθέστε τα βρασμένα ρεβίθια, τον μπακαλιάρο, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό ώστε να καλύψει τα υλικά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
  5. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.

diatrofi13.4

Αυτά τα ρεβίθια με μπακαλιάρο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα θρεπτικό γεύμα. Καλή όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα