25.3 C
Athens
Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025

Κέικ Πραλίνα: Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρες της σοκολάτας

Το κέικ πραλίνα είναι ένα λαχταριστό γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με την κρεμώδη υφή της πραλίνας. Ιδανικό για κάθε περίσταση, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

keik

Υλικά:

Για το κέικ:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι βανίλια

Για την κρέμα πραλίνας:

  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα υγρά στα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ψήνουμε το κέικ: Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη και στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Συναρμολόγηση: Κόβουμε το κέικ σε δύο ή τρεις στρώσεις και απλώνουμε την κρέμα πραλίνας μεταξύ των στρώσεων και στην κορυφή.

keik sokolata

Το κέικ πραλίνα είναι έτοιμο να σερβιριστεί! Αποτελεί ιδανικό γλυκό για γιορτές και ειδικές περιστάσεις. Καλή απόλαυση!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα