29.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025

Vegan Κέικ Σοκολάτας: Σοκολατένια απόλαυση χωρίς αυγά ή γαλακτοκομικά

Αυτή η συνταγή για σοκολατένιο κέικ vegan είναι πεντανόστιμη και ιδανική για κάθε περίσταση. Είναι εύκολη στην παρασκευή της και δεν περιέχει αυγά ή γαλακτοκομικά!

keik karoto sokolata

Υλικά:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου ή σόγιας)
  • ⅓ φλιτζάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι (κατά προτίμηση μηλίτη)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε μια φόρμα για κέικ ή στρώστε την με χαρτί ψησίματος.
  2. Αναμείξτε τα Στερεά Υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, την καστανή ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Προσθέστε τα Υγρά Υλικά: Σε άλλο μπολ, συνδυάστε το φυτικό γάλα, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξίδι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το μείγμα στα στερεά υλικά.
  4. Ανακατέψτε και Ψήστε: Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την εισάγετε στο κέντρο.
  5. Αφήστε να Κρυώσει: Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα, στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.

keik sokolata

Σερβίρετε το κέικ σκέτο ή με βεγανίτικη σαντιγί, φρούτα ή σοκολατένιο γλάσο. Αυτή η σοκολατένια λιχουδιά είναι ιδανική για πάρτι, γιορτές ή απλά για να απολαύσετε μια γλυκιά στιγμή!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα