21.2 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Συνταγή νιόκι: Πεντανόστιμη συνταγή για νιόκι με μπέικον και μανιτάρια

Τα νιόκι είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε νιόκι με μπέικον και μανιτάρια, μια συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση του μπέικον με την υφή των μανιταριών, προσφέροντας μια υπέροχη γευστική εμπειρία.

nioki

Υλικά:

Για τα νιόκι:

  • 500 γρ. πατάτες
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 150 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. μανιτάρια (φρέσκα ή κονσέρβα), κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά, προετοιμάστε τα νιόκι. Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, ξεφλουδίστε τις και λιώστε τες με ένα πιρούνι ή με μια μηχανή πουρέ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τις λιωμένες πατάτες με το αλεύρι, το αυγό και το αλάτι. Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομογενής και απαλή. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  3. Κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια και σχηματίστε ρολά. Κόψτε τα ρολά σε μικρά κομμάτια, γύρω στα 2 εκατοστά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τους δώσετε τη χαρακτηριστική μορφή των νιόκι.
  4. Βράστε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε τα νιόκι. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια, είναι έτοιμα. Αδειάστε τα σε ένα σουρωτήρι.
  5. Ενώ βράζουν τα νιόκι, μπορείτε να προετοιμάσετε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  6. Προσθέστε το μπέικον και τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να βράσουν όλα μαζί για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε τη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε.
    nioki 1

 

Τέλος, προσθέστε τα νιόκι στη σάλτσα και ανακατέψτε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Σερβίρετε ζεστά, γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα