23.1 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Σολωμός τζίντζερ: Μια πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή με σολωμό

Η συνταγή με σολομό τζίντζερ και με σουσάμι γλασέ σοταρισμένο με λαχανικά τηγανητά είναι ένα πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Δοκιμάστε να το μαγειρέψετε σε ένα δείπνο που θα παραθέσετε σε φίλους και δεν θα χάσετε!

solomos

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά (μπρόκολο, πιπεριές, μπιζέλια, καρότα)
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • Μαγειρεμένο λευκό ή καστανό ρύζι για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, τον κιμά τζίντζερ και το ψιλοκομμένο σκόρδο για να δημιουργήσετε τη μαρινάδα. Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού στο έτοιμο ταψί. Αλείφουμε κάθε φιλέτο με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί. Πασπαλίζουμε από πάνω σουσάμι. Ψήνετε τον σολομό στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι. Ενώ ψήνεται ο σολομός, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα λαχανικά και σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα στο γουόκ με τα λαχανικά και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα λαχανικά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο του σολομού, χρησιμοποιήστε ξυλάκια για να μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιάτα σερβιρίσματος. Σερβίρετε τον σολομό τζίντζερ με σουσάμι με γλασέ σόγιας πάνω από ένα στρώμα με μαγειρεμένο ρύζι, συνοδευόμενο από τα τηγανητά λαχανικά. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

solomos 1

Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις της σόγιας, του μελιού, του τζίντζερ και του σουσαμιού για να δημιουργήσει ένα λαχταριστό πιάτο σολομού. Η χρήση chopsticks προσθέτει μια διασκεδαστική και αυθεντική πινελιά στην γευστική εμπειρία, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε τη νόστιμη αλληλεπίδραση των γεύσεων σε κάθε μπουκιά. Απολαύστε τον τέλειο συνδυασμό γλυκύτητας, umami και αλμυρής καλοσύνης με αυτή την απολαυστική συνταγή εμπνευσμένη από την Ασία.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα