34.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Πίτσα DIY: Λαχταριστή πίτσα μαργαρίτα για ένα υπέροχο σπιτικό γεύμα

Αναζητάτε μια συνταγή που θα ικανοποιήσει ολόκληρη την οικογένεια, ακόμη και τους πιο απαιτητικούς; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την υπέροχη πίτσα μαργαρίτα, με υλικά που βρίκονται ήδη στην κουζίνα σας.

pza margarita

Συστατικά

  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας (αγορασμένη από το κατάστημα ή σπιτική)
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Καλαμποκάλευρο

 

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στην υψηλότερη ρύθμιση, συνήθως γύρω στους 245°C.
  • Προετοιμάστε τη ζύμη: Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη της πίτσας σε κύκλο 12 ιντσών. Αν προτιμάτε πιο λεπτή κρούστα, απλώστε την λίγο ακόμα. Μεταφέρετε τη ζύμη που ανοίγετε σε μια φλούδα πίτσας ή σε ένα ταψί πασπαλισμένο με καλαμποκάλευρο.
  • Προσθέστε τη σάλτσα: Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας περίπου ένα περίγραμμα 1 ίντσας γύρω από τις άκρες για την κρούστα.
  • Στρώστε το τυρί: Τοποθετήστε τις φρέσκες φέτες μοτσαρέλας ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Πασπαλίστε τη ξερή ρίγανη πάνω από το τυρί. Προσθέστε αλάτι κα πιπέρι.
  • Ψήστε την πίτσα: Σύρετε προσεκτικά την πίτσα πάνω στην προθερμασμένη πέτρα πίτσας ή τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και το τυρί να αφρατέψει και να ροδίσει ελαφρώς.
  • Προσθέστε φρέσκο ​​βασιλικό: Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο και σκορπίζετε αμέσως φρέσκα φύλλα βασιλικού από πάνω. Περιχύστε με ελαιόλαδο για πρόσθετη γεύση.
  • Σερβίρετε: Αφήστε την πίτσα να κρυώσει για ένα ή δύο λεπτά πριν την κόψετε σε φέτες. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε την κλασική σας πίτσα Margherita!

 

Συμβουλές

  • Για επιπλέον τραγανή κρούστα, χρησιμοποιήστε ένα κουκούτσι πίτσας και αφήστε το να προθερμανθεί καλά.
  • Εάν προτιμάτε μια πιο πικάντικη εκδοχή, προσθέστε μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς πριν το ψήσιμο.
  • Η φρέσκια μοτσαρέλα μπορεί να απελευθερώσει πολλή υγρασία, γι’ αυτό στεγνώστε τις φέτες με μια χαρτοπετσέτα πριν τις προσθέσετε στην πίτσα.

Απολαύστε τη σπιτική σας πίτσα Margherita με την τέλεια ισορροπία φρέσκων γεύσεων και τυρί που λιώνει!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα