35 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Κιμάς στο τηγάνι: Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή

Αν ψάχνετε για ένα ευέλικτο και νόστιμο γεύμα που μπορεί να είναι έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά, αυτό το αλμυρό πιάτο με κιμά στο τηγάνι είναι ιδανικό για εσάς. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του κιμά με ένα μείγμα λαχανικών και μπαχαρικών, δημιουργώντας ένα πιάτο που σίγουρα θα ευχαριστήσει όλους στο τραπέζι. Ας δούμε περισσότερα γι’ αυτή την απλή αλλά ικανοποιητική συνταγή.

kimas sintagi

Συστατικά

  • 500 γρ κιμά (μοσχάρι, χοιρινό ή ανάμικτο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
  • Μαγειρεμένο ρύζι ή ζυμαρικά (για σερβίρισμα)

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τα υλικά: Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι, ψιλοκόβοντας το σκόρδο, ψιλοκόβοντας την πιπεριά και τρίβοντας το καρότο. Εάν έχετε προετοιμάσει τα πάντα εκ των προτέρων, η διαδικασία μαγειρέματος θα είναι πιο ομαλή.
  • Μαγειρέψτε τον κιμά: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε, σπάζοντας τον με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη, αφήνοντας λίγο από το λιωμένο λίπος στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά: Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, προσέχοντας να μην καεί. Στη συνέχεια, προσθέστε την πιπεριά κομμένη σε κύβους και το τριμμένο καρότο, βράζοντας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε: Επιστρέψτε το ροδισμένο κρέας στο τηγάνι. Προσθέστε τις κονσέρβες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε: Μόλις πήξει το μείγμα και ενωθούν οι γεύσεις, το αλμυρό τηγάνι με κιμά σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για έντονο χρώμα και φρεσκάδα. Σερβίρετε πάνω από μαγειρεμένο ρύζι ή ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα.

Απολαύστε αυτό το χορταστικό και γευστικό πιάτο με κιμά, που είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή ένα ανακουφιστικό οικογενειακό γεύμα.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα