22.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Κατακράτηση φαγητά: Εάν η κατακράτηση νερού οδηγεί σε πρήξιμο στο σώμα σας, αποφύγετε αυτές τις τροφές

Ένα κοινό παράπονο που έχουμε καθώς μεγαλώνουμε, είναι αυτό των πρησμένων αρθρώσεων. Δεν συνειδητοποιούμε ότι αυτό οφείλεται σε ορισμένες συνήθειες που έχουμε εμποτίσει στην καθημερινή μας ζωή, οι οποίες οδηγούν σε φλεγμονή σε ορισμένα μέρη του σώματος. Το φαγητό παίζει τεράστιο ρόλο. Άρα, υπάρχουν τροφές που προκαλούν κατακράτηση νερού;

nero 3

Η κατακράτηση νερού ή το οίδημα, προκαλείται από τη συσσώρευση υγρού στους ιστούς του σώματός μας. Η κατακράτηση νερού είναι η κύρια αιτία οιδήματος σε μέρη του σώματος όπως πόδια, πόδια, αστραγάλοι, κάτω από τα μάτια κ.λπ. Εμφανίζεται για πολλούς λόγους: υπερβολική κατανάλωση αλατιού, αλκοόλ, έλλειψη φυτικών ινών στη διατροφή και ανεπαρκής κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων και καθιστικός τρόπος ζωής.

Τα πρησμένα πόδια, η φλεγμονή και το φούσκωμα είναι πολύ κοινά συμπτώματα κατακράτησης νερού, τα οποία δεν πρέπει να αγνοηθούν ή να απορριφθούν. Είναι ο τρόπος της φύσης να μας σηματοδοτήσει ότι θα μπορούσαμε να έχουμε προσβληθεί από κάποια μόλυνση, τραυματισμό ή έλλειψη φυτικών ινών στη διατροφή μας, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση τοξινών στο σύστημα. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ποικιλία ή συνδυασμός τροφών που προκαλούν κατακράτηση νερού και οδηγούν σε πολλές φλεγμονές. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός φρούτων, λαχανικών και δημητριακών μαζί οδηγεί σε φούσκωμα και πρήξιμο στο σώμα.

Εδώ είναι μερικές τροφές που μπορεί να προκαλέσουν κατακράτηση νερού ή πρήξιμο

1. Φρούτα σε συνδυασμό με λαχανικά και δημητριακά

Τα φρούτα δεν πρέπει να καταναλώνονται μαζί με λαχανικά και δημητριακά. Όταν καταναλώνουμε φρούτα, θα πρέπει να τηρούμε ένα κενό 2 ωρών πριν φάμε τα γεύματά μας. Η κατανάλωση ενός φρούτου μετά το γεύμα δεν συνιστάται ακόμη και στην παραδοσιακή ινδική ιατρική όπως η Αγιουρβέδα. Τα φρούτα χωνεύονται πιο γρήγορα από τα λαχανικά και τα δημητριακά, όταν δεν έχουμε το μυαλό μας και τα συνδυάζουμε όλα, έχει σαν αποτέλεσμα φούσκωμα και πρήξιμο στο σώμα. Φούσκωμα και πρήξιμο εμφανίζονται επίσης όταν ακολουθούμε ανθυγιεινή διατροφή.

2. Ζάχαρη, άσπρο αλεύρι και λάδι

Η ζάχαρη, το λευκό αλεύρι και το λάδι είναι όλα εξευγενισμένα, πράγμα που σημαίνει ότι λείπει το πιο έξυπνο συστατικό «ίνες». Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη ρύθμιση πολλών από τις εσωτερικές διεργασίες των οργάνων μας – συγκεκριμένα την πεπτική λειτουργία και την απέκκριση και κάνουν τη δουλειά των εντέρων και των νεφρών μας πολύ πιο εύκολη. Η δυσκοιλιότητα από μια πρωτίστως εκλεπτυσμένη διατροφή θα μπορούσε επίσης να είναι ένας από τους κύριους λόγους για το πρήξιμο.

3. Κρέας

Το κρέας, ιδιαίτερα το κόκκινο κρέας, είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, οδηγώντας σε δυσπεψία που με τη σειρά του οδηγεί σε πρήξιμο. Το γάλα περιέχει αυξητικές ορμόνες που εγχέονται σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, κύτταρα πύου, αντιβιοτικά και έχουν σχεδιαστεί για την ανάπτυξη των μωρών και όχι για το ανθρώπινο σώμα.

nero 1

4. Αλκοόλ

Το αλκοόλ βλάπτει όχι μόνο το έντερο και το συκώτι μας, αλλά μέσω της αλληλεπίδρασης πολλών οργάνων οδηγεί επίσης σε πολύ οίδημα και φλεγμονή λόγω κατακράτησης νερού.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα