14.2 C
Athens
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, 2024

Γουακαμόλε: Η αυθεντική συνταγή για μια μεξικάνικη φιέστα

Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή που βασίζεται στο αβοκάντο και έχει γίνει αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια. Είτε για να συνοδεύσει nachos, tacos ή ακόμα και σαν ντιπ γiα ψωμί και λαχανικά, το γουακαμόλε είναι μια υπέροχη και υγιεινή επιλογή. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για γουακαμόλε που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

guac2ready

Υλικά:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 ντομάτα (ψιλοκομμένη)
  • 1 μικρό φρέσκο τσίλι ή 1/2 κ.γ. καυτερή σάλτσα (προαιρετικά)
  • Χυμός από 1 λάιμ (ή λεμόνι)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος κόλιανδρος (προαιρετικά, ψιλοκομμένος)

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία των αβοκάντο: Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αδειάστε το μαλακό μέρος του αβοκάντο σε ένα μπολ.
  2. Λιώσιμο του αβοκάντο: Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή έναν πολτοποιητή για να λιώσετε τα αβοκάντο μέχρι να γίνουν μια ακατέργαστη, αλλά λείες πολτό. Μην το κάνετε πολύ λείο, καθώς η υφή του γουακαμόλε είναι πιο νόστιμη αν παραμείνει ελαφρώς χοντρή.
  3. Προσθήκη υλικών: Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα, το τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) και τον χυμό από το λάιμ στο μπολ με το αβοκάντο. Ανακατέψτε καλά.
  4. Αλατοπίπερο και κόλιανδρο: Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και, αν θέλετε, προσθέστε φρέσκο κόλιανδρο για επιπλέον άρωμα και γεύση. Ανακατέψτε ξανά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το γουακαμόλε αμέσως με nachos, τορτίγιες, ή ακόμα και σαν συνοδευτικό σε πιάτα με κρέας ή ψάρι.

guac3ready

Αυτό το γουακαμόλε είναι γεμάτο γεύση και ιδανικό για κάθε περίσταση. Η φρεσκάδα του αβοκάντο σε συνδυασμό με το ξινό από το λάιμ και την ελαφρώς καυτερή γεύση από το τσίλι, το καθιστούν ένα εξαιρετικό ντιπ για όλες τις γευστικές προτιμήσεις.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα