Το γιαούρτι παρφέ είναι ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορείτε να το προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας γιαούρτι παρφέ.
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι (παχύρρευστο)
- 1 φλιτζάνι granola ή δημητριακά
- 1 φλιτζάνι φρέσκα φρούτα (φράουλες, μπανάνες, μύρτιλα, κ.λπ.)
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
- Ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
- Λίγη κανέλα ή βανίλια για επιπλέον γεύση (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προετοιμάστε τα φρούτα: Ξεπλύνετε τα φρέσκα φρούτα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, αν χρειάζεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια φρούτα σας αρέσουν.
- Συναρμολόγηση: Σε ένα ψηλό ποτήρι ή μπολ, προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι στον πάτο. Στη συνέχεια, προσθέστε μια στρώση granola ή δημητριακά πάνω από το γιαούρτι.
- Προσθέστε τα φρούτα: Ρίξτε μια στρώση από τα φρέσκα φρούτα πάνω από την granola. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για γλυκύτητα.
- Επαναλάβετε: Επαναλάβετε τη διαδικασία με άλλες στρώσεις από γιαούρτι, granola και φρούτα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι σας.
- Τελειώστε: Από πάνω, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα και λίγη κανέλα ή βανίλια για επιπλέον γεύση.
Αυτό το γιαούρτι παρφέ είναι ιδανικό για πρωινό ή σνακ και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Απολαύστε το!