20.6 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Falafel: Νόστιμο σπιτικό φαλάφελ για μια γεύση από τη Μέση Ανατολή

Το φαλάφελ, ένα παραδοσιακό πιάτο της Μέσης Ανατολής, είναι μια δημοφιλής και ευέλικτη χορτοφαγική επιλογή που παρασκευάζεται από αλεσμένα ρεβίθια ή φασόλια φάβας αναμεμειγμένα με ένα μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών. Αυτή η τραγανή, γευστική απόλαυση μπορείτε να την απολαύσετε με διάφορους τρόπους, από πίτα σάντουιτς μέχρι σαλάτες. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας φαλάφελ στο σπίτι.

falafel sintagi

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια (μουλιασμένα όλη τη νύχτα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάζετε τα ρεβίθια: Στραγγίζετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα μεταφέρετε σε επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον κόλιαντρο.
  • Ανακατέψτε τα υλικά: Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια χοντρή, κοκκώδη υφή. Προσέξτε να μην υπερ-επεξεργαστείτε. το μείγμα δεν πρέπει να γίνει πάστα.
  • Προσθέστε μπαχαρικά: Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κάρδαμο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Πλάθετε μπάλες Falafel: Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να διαμορφώσετε το μείγμα σε μικρές μπάλες ή μπουρεκάκια, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού.
  • Ζεσταίνουμε λάδι: Σε ένα βαθύ τηγάνι ή τηγάνι, ζεσταίνουμε περίπου 2 ίντσες φυτικού ελαίου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει στους 175°C.
  • Τηγανίζουμε φαλάφελ: Τοποθετήστε προσεκτικά τις μπάλες φαλάφελ στο καυτό λάδι, τηγανίζοντας μερικές κάθε φορά για να αποφύγετε τον συνωστισμό. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  • Στραγγίζουμε και σερβίρουμε: Αφαιρούμε τα φαλάφελ από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε ζεστό.

 

Προτάσεις σερβιρίσματος

  • Σε πίτα: Γεμίστε το φαλάφελ σε ζεστό ψωμί πίτα με μαρούλι, ντομάτες, αγγούρι και σάλτσα ταχίνι για ένα υπέροχο σάντουιτς.
  • Στις σαλάτες: Συμπληρώστε μια φρέσκια σαλάτα με φαλάφελ, περιχύνοντας με dressing λεμόνι-ταχίνι για ένα ελαφρύ γεύμα.
  • Με ντιπς: Σερβίρετε το φαλάφελ ως ορεκτικό με μια ποικιλία από ντιπ, όπως χούμους, τζατζίκι ή μπαμπά γκανούς.

Αυτή η σπιτική συνταγή για φαλάφελ είναι ιδανική για ένα χορταστικό, θρεπτικό γεύμα που φέρνει μια γεύση από τη Μέση Ανατολή στην κουζίνα σας.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα