36.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Χορτοφαγικό δείπνο: Πώς να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο χορτοφαγικό δείπνο για φίλους

Η δημιουργία ενός νόστιμου χορτοφαγικού δείπνου για τους φίλους σας μπορεί να είναι μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία. Ακολουθεί ένα απλό αλλά εντυπωσιακό μενού που σίγουρα θα ευχαριστήσει εσάς και τους φίλους σας.

Ορεκτικό: Μανιτάρια γεμιστά

Συστατικά:

  • Μανιτάρια με μεγάλα κουμπιά
  • Ελαιόλαδο
  • Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • Τυρί κρέμα
  • παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα καπάκια των μανιταριών με το μείγμα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Κύριο πιάτο: Παέγια λαχανικών

Συστατικά:

  • Ελαιόλαδο
  • Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Πάπρικα
  • Κλωστές σαφράν (προαιρετικά)
  • Ρύζι Arborio
  • Ζωμό λαχανικών
  • Αρακάς
  • Καρδιές αγκινάρας
  • Σφήνες λεμονιού
  • Φρέσκος μαϊντανός

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο, τις ντομάτες, την πάπρικα και το σαφράν. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Ανακατέψτε το ρύζι Arborio, διασφαλίζοντας ότι είναι καλά επικαλυμμένο με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε. Προσθέστε τον αρακά και τις καρδιές αγκινάρας στα μισά του ψησίματος. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί ο ζωμός, περίπου 20 λεπτά. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και φρέσκο ​​μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Επιδόρπιο: Παρφέ γιαουρτιού Berry

Συστατικά:

  • Γιαούρτι
  • Μικτά μούρα (φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα)
  • Μέλι
  • Γκρανόλα
  • Φρέσκια μέντα

Οδηγίες:

Στρώσιμο του γιαουρτιού σε ποτήρια. Προσθέστε ένα στρώμα ανάμεικτων μούρων. Περιχύστε το μέλι πάνω από τα μούρα.
Πασπαλίζουμε από πάνω τη γκρανόλα. Επαναλάβετε τις στρώσεις όπως θέλετε και γαρνίρετε με φρέσκο ​​δυόσμο.

Ποτό: Αφρώδες νερό με λεμόνι μέντα

Συστατικά:

  • Ανθρακούχο νερό
  • Φρέσκος χυμός λεμονιού
  • Φύλλα μέντας
  • Πάγος

Οδηγίες:

Γεμίστε μια κανάτα με πάγο και ανθρακούχο νερό. Προσθέστε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και φύλλα μέντας. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε παγωμένο.

Αυτό το χορτοφαγικό μενού δείπνου είναι ζωντανό, γευστικό και εύκολο στην προετοιμασία. Οι φίλοι σας θα απολαύσουν την ποικιλία των υφών και των γεύσεων, δημιουργώντας μια αξέχαστη και νόστιμη βραδιά.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα