35.2 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Χοιρινή τηγανιά: Πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και φέτα συνταγή 

Αυτό το πιάτο σερβίρεται τέλεια πάνω από ρύζι ή με μια πλευρά από ψωμί κρούστας για να απορροφήσει τους γευστικούς χυμούς. Ο συνδυασμός του τρυφερού χοιρινού κρέατος, των γλυκών πιπεριών και της πικάντικης φέτας δημιουργεί ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο της οικογένειας.

xirino 1

               Συστατικά:

  • 1 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις λωρίδες χοιρινού και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Βγάζουμε το χοιρινό από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τη ρίγανη, τον βασιλικό, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι και ανακατέψτε να ενωθούν.
  4. Επιστρέψτε τις λωρίδες χοιρινού στο τηγάνι και ανακατέψτε να ανακατευτούν καλά με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να ψηθεί το χοιρινό.

5. Πασπαλίζουμε την θρυμματισμένη φέτα πάνω από το χοιρινό και τις πιπεριές και αφήνουμε να λιώσει ελαφρά.

6. Σερβίρετε το χοιρινό τηγάνι με πιπεριές και φέτα ζεστό, γαρνίροντας αν θέλετε με φρέσκα μυρωδικά.

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα