18.3 C
Athens
Κυριακή, 26 Οκτωβρίου, 2025

Παραδοσιακή ελληνική συνταγή: Ψάρια τσιλαδιά με ελαιόλαδο

Η τσιλαδιά είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που αναδεικνύει τη γεύση των φρέσκων ψαριών και των τοπικών υλικών. Αυτή η συνταγή με ελαιόλαδο Σάμου, γνωστό για την ποιότητά του, προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Η τσιλαδιά είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που αναδεικνύει τη γεύση των φρέσκων ψαριών και των τοπικών υλικών. Αυτή η συνταγή με ελαιόλαδο , γνωστό για την ποιότητά του, προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

diatrofi23 2

Υλικά:

  • 1 κιλό φρέσκα ψάρια (π.χ. σφυρίδα, λαβράκι ή τσιπούρα)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 πρέζα ρίγανη (προαιρετικά)
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Ψαριών: Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα ψάρια. Αν δεν είστε σίγουροι πώς να τα καθαρίσετε, μπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά να το κάνει για εσάς. Αφού τα καθαρίσετε, ξεπλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
  2. Μαρινάρισμα: Σε ένα μπολ, αναμίξτε το ελαιόλαδο , το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη (αν χρησιμοποιείτε). Τοποθετήστε τα ψάρια σε ένα ταψί και περιχύστε τα με το μείγμα. Αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Αφού μαριναριστούν τα ψάρια, τοποθετήστε τα στο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και την ψιλοκομμένη πιπεριά για περισσότερη γεύση και χρώμα.
  4. Σερβίρισμα: Όταν τα ψάρια είναι έτοιμα, βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Σερβίρετε τα ζεστά, γαρνιρισμένα με φρέσκο μαϊντανό και φέτες λεμονιού.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να συνοδεύσετε την τσιλαδιά με ρύζι ή πατάτες, για να απολαύσετε τις υπέροχες σάλτσες.
  • Το ελαιόλαδο Σάμου προσθέτει μια μοναδική γεύση στο πιάτο, οπότε να είστε γενναιόδωροι με αυτό.
  • Μην ξεχνάτε ότι φρέσκα υλικά κάνουν τη διαφορά, γι’ αυτό προτιμήστε φρέσκα ψάρια και εποχιακά λαχανικά.

daitrofi14.1 1

Αυτή η συνταγή ψαριών τσιλαδιά με ελαιόλαδο θα σας ταξιδέψει στην ελληνική κουζίνα και θα φέρει γεύσεις και αρώματα στο τραπέζι σας! Καλή σας όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα