Το κέικ με βατόμουρα είναι μια υπέροχη επιλογή για κάθε γλυκιά απόλαυση. Είναι ιδανικό για πρωινό, απογευματινό σνακ ή ακόμα και ως επιδόρπιο για μια ιδιαίτερη περίσταση. Η φρεσκάδα των βατόμουρων συνδυάζεται τέλεια με την απαλότητα του κέικ, δημιουργώντας μια γεύση που ξετρελαίνει όλους.
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 120 ml γάλα
- 200 γρ. φρέσκα βατόμουρα (ή κατεψυγμένα)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία του φούρνου και της φόρμας: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ διαμέτρου 20 εκ. ή καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος.
- Ανακάτεμα των υγρών υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και λευκό. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
- Στερεά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Συνδυασμός υλικών: Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάσσοντας με το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε υπερβολικά.
- Προσθήκη βατόμουρων: Τέλος, προσθέτουμε τα βατόμουρα στο μείγμα και ανακατεύουμε προσεκτικά, έτσι ώστε να μην λιώσουν.
- Ψήσιμο: Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν την βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε να κρυώσει: Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Σερβίρισμα: Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ σκέτο ή πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη. Ένα scoop παγωτού βανίλιας από πάνω θα το απογειώσει!
Αυτό το κέικ με βατόμουρα είναι σίγουρα μια γλυκιά απόλαυση που θα αγαπήσετε! Μοιραστείτε το με φίλους και οικογένεια και απολαύστε την υπέροχη γεύση του!