Αν αγαπάτε τα κουλουράκια και ψάχνετε για μια νέα, φρέσκια ιδέα, τα μάτσα κρίνκλ κουκίζ είναι η ιδανική επιλογή! Για να ξεκινήσετε, συγκεντρώστε τα παρακάτω υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη μάτσα
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες Προετοιμασίας
- Ξεκινήστε ανακατεύοντας το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τη σκόνη μάτσα σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και το εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια, ενώστε τα στεγνά υλικά με το μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Καλύψτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Αφού κρυώσει η ζύμη, σχηματίστε μικρές μπάλες και περάστε τες από ζάχαρη άχνη. Τοποθετήστε τις μπάλες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας χώρο ανάμεσά τους για να απλώσουν. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 10-12 λεπτά. Τα κουλουράκια θα πρέπει να έχουν εμφανείς ρωγμές στην επιφάνειά τους, που τα κάνουν τόσο χαρακτηριστικά!
Η Απόλαυση στο Πιάτο σας
Μόλις τα κουλουράκια κρυώσουν, είναι έτοιμα να τα απολαύσετε. Η γήινη γεύση του μάτσα συνδυάζεται υπέροχα με τη γλυκύτητα της ζάχαρης άχνης, δημιουργώντας έναν απροσδόκητο και απολαυστικό συνδυασμό. Ιδανικά για καφέ ή τσάι, τα μάτσα κρίνκλ κουκίζ θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας με την εμφάνιση και τη γεύση τους.
Τα μάτσα κρίνκλ κουκίζ δεν είναι μόνο μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, αλλά και μια ευκαιρία να πειραματιστείτε με τη γεύση του μάτσα στη ζαχαροπλαστική. Φτιάξτε τα σήμερα και γεμίστε την κουζίνα σας με αρώματα και χρώματα που εντυπωσιάζουν!