27.8 C
Athens
Πέμπτη, 31 Ιουλίου, 2025

Ζυμαρικά με σπανάκι: Ένα γρήγορο και υγιεινό πιάτο

Τα ζυμαρικά με σπανάκι είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση, θρεπτικά συστατικά και ευκολία στην προετοιμασία. Συνδυάζει την απλότητα των ζυμαρικών με τα οφέλη του σπανακιού, κάνοντάς το ιδανικό για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ένα χορταστικό βραδινό. Παρακάτω θα βρείτε μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Υλικά που θα Χρειαστείτε

Υλικά που θα Χρειαστείτε

Για τη συνταγή αυτή, τα βασικά υλικά είναι:

  • 250 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ. πέννες ή σπαγγέτι)
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Το σπανάκι μπορεί να είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο, φροντίστε να το ξεπαγώσετε και να το στραγγίξετε καλά πριν το προσθέσετε στη συνταγή.

 

Εκτέλεση Βήμα προς Βήμα

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μοσχοβολήσει.
  3. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  4. Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτετε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύετε καλά να ενωθούν οι γεύσεις και, αν θέλετε, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.

 

Συμβουλές για Περισσότερη Γεύση

Αν θέλετε να απογειώσετε το πιάτο σας, μπορείτε να προσθέσετε λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση, λίγο λεμόνι για φρεσκάδα ή καβουρδισμένα κουκουνάρια για τραγανή υφή. Επίσης, για χορτοφαγική ή vegan εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα και το τυρί με φυτικές εναλλακτικές.

Συμβουλές για Περισσότερη Γεύση

 

Τα ζυμαρικά με σπανάκι είναι ένα γρήγορο, υγιεινό και ευέλικτο πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ιδανικό για καθημερινά γεύματα, συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία χωρίς πολύ κόπο. Δοκιμάστε το και θα γίνει σίγουρα μια από τις αγαπημένες σας συνταγές!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα