Τα τρουφάκια καφέ είναι ένα υπέροχο γλυκό για τους λάτρεις του καφέ και της σοκολάτας. Η γεύση του πλούσιου καφέ σε συνδυασμό με την κρεμώδη σοκολάτα δημιουργεί ένα εκλεπτυσμένο και ακαταμάχητο αποτέλεσμα. Αυτές οι τρούφες είναι ιδανικές για δώρο, για να συνοδεύσουν τον καφέ σας ή για να τις απολαύσετε σε κάθε ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας.
Υλικά:
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (κατά προτίμηση 70% κακάο)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας καφέ (εσπρέσο ή στιγμιαίος καφές)
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Κακάο σε σκόνη ή τριμμένη σοκολάτα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τη σοκολάτα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο το μείγμα.
- Προσθέτουμε τον καφέ και τη βανίλια: Διαλύουμε τον καφέ σε 2 κουταλιές ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο: Προσθέτουμε το βούτυρο στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως και να ενσωματωθεί.
- Ψύξη της γέμισης: Καλύπτουμε το μείγμα με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτό για να σχηματίσουμε μπαλάκια.
- Δημιουργούμε τις τρύφες: Όταν η γέμιση έχει παγώσει, χρησιμοποιούμε τα χέρια μας ή ένα κουτάλι για να σχηματίσουμε μικρές μπαλίτσες.
- Επικάλυψη: Βουτάμε κάθε τρύφα σε κακάο σε σκόνη ή σε τριμμένη σοκολάτα για να τις καλύψουμε.
Αφήνουμε τις τρύφες να κρυώσουν εντελώς και είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Αυτές οι τρύφες καφέ είναι τέλειες για να συνοδεύσουν έναν ζεστό καφέ ή για να γίνουν το ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του καφέ και της σοκολάτας.