Οι τρούφες με αμύγδαλο είναι ένα υπέροχο και υγιεινό γλυκό, ιδανικό για να ικανοποιήσετε τη γλυκιά σας επιθυμία χωρίς πολλές θερμίδες. Συνδυάζοντας τη γεύση της σοκολάτας με τα αμύγδαλα, δημιουργείτε ένα γευστικό και θρεπτικό επιδόρπιο. Ακολουθήστε αυτή την απλή συνταγή για να φτιάξετε τις δικές σας τρούφες!
Υλικά (για περίπου 12 τρούφες):
- 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο ή περισσότερο)
- 100 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα)
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (για γλυκαντικό)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- Κάτι για το ρόλο των τρούφες (κακάο σε σκόνη ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώστε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη.
- Μόλις η σοκολάτα λιώσει, προσθέστε το μέλι ή το σιρόπι αγαύης και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά. Αν θέλετε, προσθέστε και το χυμό πορτοκαλιού για μια ελαφριά φρουτώδη γεύση.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τα αμύγδαλα. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν.
- Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξει και να γίνει πιο εύκολο να πλάσετε τις τρούφες.
- Μόλις το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό, πλάστε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια σας και καλύψτε τις με κακάο ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
- Αφήστε τις τρούφες στο ψυγείο για ακόμα 30 λεπτά για να σταθεροποιηθούν πλήρως.
Αυτές οι τρούφες με αμύγδαλο είναι το τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση: από πάρτι και γιορτές μέχρι ένα γευστικό διάλειμμα στην καθημερινότητά σας!