23.9 C
Athens
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου, 2025

Συνταγή για καροτόσουπα – Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Η καροτόσουπα είναι μια ζεστή, θρεπτική και εύκολη στην παρασκευή της συνταγή, ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Τα καρότα, πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, προσφέρουν μια γλυκιά γεύση που συνδυάζεται τέλεια με μπαχαρικά και άλλα λαχανικά.

Η καροτόσουπα είναι μια ζεστή, θρεπτική και εύκολη στην παρασκευή της συνταγή, ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Τα καρότα, πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, προσφέρουν μια γλυκιά γεύση που συνδυάζεται τέλεια με μπαχαρικά και άλλα λαχανικά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε μια νόστιμη καροτόσουπα.

diatrofi50 2

Υλικά:

  • 500 γρ. καρότα (περίπου 4-5 μέτρια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτρες πατάτες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Φρέσκος μαϊντανός ή κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία Υλικών: Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα καρότα και τις πατάτες. Κόψτε τα σε κυβάκια για να ψηθούν πιο γρήγορα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Σοτάρισμα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο (περίπου 5 λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά επιπλέον.
  3. Προσθήκη Λαχανικών: Προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε τα υλικά και αφήστε τα να σωταριστούν για 5 λεπτά, ώστε να αναδειχθούν οι γεύσεις.
  4. Ζωμός: Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου στην κατσαρόλα και προσθέστε το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε τη σούπα να βράσει και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε τη να σιγοβράσει για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  5. Πολτοποίηση: Αφού τα λαχανικά είναι έτοιμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός ή έναν κανονικό μπλέντερ για να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ζωμό ή νερό.
  6. Τελευταίες Πινελιές: Τοποθετήστε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ελέγξτε τη γεύση. Διορθώστε αν χρειάζεται με αλάτι και πιπέρι.
  7. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε μπολ, γαρνίροντάς την με φρέσκο μαϊντανό ή μια κουταλιά κρέμα γάλακτος για επιπλέον γεύση.

fagito7 3

Αυτή η καροτόσουπα είναι η τέλεια επιλογή για να ζεσταθείτε και να απολαύσετε τη γεύση του χειμώνα! Καλή όρεξη!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα