21.1 C
Athens
Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025

Smashed Potatoes: Πατάτες στον φούρνο που μοιάζουν με τηγανητές 

Οι σπαστές πατάτες είναι μια εξαιρετική επιλογή για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο, που συνδυάζει την υφή των τηγανητών πατατών με την υγιεινότερη μέθοδο ψησίματος στον φούρνο. Αυτή η συνταγή είναι απλή και γευστική, ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα στο σπίτι.

diatrofi26.4

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες (κατά προτίμηση μεσαίες)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • Φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
  • Τυρί φέτα ή παρμεζάνα (προαιρετικά, για σερβίρισμα)

 

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία Πατατών: Ξεκινήστε πλένοντας καλά τις πατάτες σας. Αν δεν είναι βιολογικές, μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε αν το επιθυμείτε. Κόψτε τις σε μισές ή τρίτα, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  2. Βράσιμο: Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε τις για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να είναι τρυφερές αλλά όχι λιωμένες. Στραγγίξτε τις και αφήστε τις να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
  3. Ψησιμο στον φούρνο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις βρασμένες πατάτες σε ένα ταψί και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα, πατήστε ελαφρώς κάθε πατάτα ώστε να «σπάσει» και να ανοίξει.
  4. Προσθήκη Υλικών: Ρίξτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι πάνω από τις σπασμένες πατάτες και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  5. Ψήσιμο: Ψήστε τις πατάτες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσή και τραγανή κρούστα. Αν θέλετε, μπορείτε να τις γυρίσετε μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  6. Σερβίρισμα: Αφού βγάλετε τις πατάτες από τον φούρνο, γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και, αν θέλετε, προσθέστε λίγο τυρί φέτα ή παρμεζάνα. Σερβίρετε ζεστές και απολαύστε την τραγανή υφή και τη γεύση τους!

diatrofi26

Αυτές οι σπαστές πατάτες είναι ιδανικές για να συνοδεύσουν κρέατα ή να σερβιριστούν ως σνακ. Καλή σας απόλαυση!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα