Το ψωμί με ρίγανη και σκόρδο είναι μια απολαυστική επιλογή που συνδυάζει την αρωματική γεύση της ρίγανης με την έντονη γεύση του σκόρδου. Ιδανικό συνοδευτικό για σαλάτες ή σούπες, αυτό το ψωμί θα γίνει σίγουρα αγαπημένο σας!
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι (10 γρ.) ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη (ή 1 κουταλάκι αποξηραμένη)
Εκτέλεση:
- Ενεργοποιούμε τη μαγιά: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
- Αναμειγνύουμε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Ζυμώνουμε: Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική και λεία.
- Φουσκώνουμε: Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σχηματίζουμε το ψωμί: Αφού φουσκώσει, ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα. Αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μια ώρα.
- Ψήνουμε: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ακουστεί κενό όταν το χτυπήσουμε στην κάτω πλευρά.
Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει και σερβίρουμε. Αυτό το ψωμί με ρίγανη και σκόρδο είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για κάθε γεύμα! Καλή απόλαυση!