36.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025

Πέστο κόκκινης πιπεριάς: Δείτε το πέστο αλλιώς

Το κόκκινο πέστο με πιπεριές Φλωρίνης είναι μια πεντανόστιμη, αρωματική σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει ζυμαρικά, ψητά κρέατα ή να χρησιμοποιηθεί ως άλειμμα σε ψωμί και σάντουιτς. Η γλυκιά γεύση των ψητών κόκκινων πιπεριών σε συνδυασμό με το σκόρδο, τα καρύδια και το τυρί δημιουργεί ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

pesto1ready

Υλικά:

  • 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 50 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά για επιπλέον ένταση)

Εκτέλεση:

  1. Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο ή στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις τοποθετούμε σε σακούλα ή σκεπασμένο μπολ για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια.
  2. Σε έναν πολυκόφτη, χτυπάμε τις πιπεριές, τα καρύδια, το σκόρδο, το τυρί και το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα.
  3. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο, και ανακατεύουμε καλά.
  4. Διατηρούμε το πέστο σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

pesto2ready

Απολαύστε το με ζεστά ζυμαρικά, ψητό κοτόπουλο ή ως ντιπ με κριτσίνια!

 

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα