24.7 C
Athens
Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025

Ομελέτα φούρνου: Η πιο εύκολη συνταγή

Η ομελέτα φούρνου είναι ένα εύκολο και γευστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικογενειακά γεύματα, καθώς μπορείς να προσθέσεις διάφορα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις των καλεσμένων σου.

omelete1ready

Για να φτιάξεις μια ομελέτα φούρνου, θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 6 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 ντομάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί (π.χ. φέτα ή γραβιέρα)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

 

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε την ντομάτα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα λαχανικών και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί ή πυρέξ και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι η ομελέτα να είναι χρυσαφένια και σφιχτή.

omelette2ready

Η ομελέτα φούρνου μπορεί να σερβιριστεί ζεστή και είναι ιδανική για να συνοδεύσει σαλάτες ή φρέσκο ψωμί. Μπορείς να την εμπλουτίσεις με διάφορα υλικά, όπως μπέικον, ζαμπόν ή μυρωδικά, για πιο πλούσια γεύση.

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα