31.1 C
Athens
Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025

Μπισκότα μηλόπιτας: Συνδυάζοντας τα δύο πιο αγαπημένα γλυκά

Τα μπισκότα μηλόπιτας είναι μια απολαυστική και γλυκιά επιλογή που συνδυάζει τη γεύση της κλασικής μηλόπιτας με την πρακτικότητα των μπισκότων. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της κανέλας και της μήλου.

mpiskota1

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 2 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι καρύδια ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και καλύψτε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  2. Αναμείξτε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
  3. Προσθέστε τα ξηρά υλικά: Σε άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ρίξτε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  4. Προσθέστε τα μήλα: Τέλος, προσθέστε τα κομμένα μήλα και αν θέλετε, τα καρύδια. Ανακατέψτε προσεκτικά.
  5. Ψήσιμο: Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας για να τοποθετήσετε το μείγμα στο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάμεσα στα μπισκότα. Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Αφήστε να κρυώσουν: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα.

mpiskota2

Αυτά τα μπισκότα μηλόπιτας είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Καλή απόλαυση!

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα