Τα μπισκότα μηλόπιτας είναι μια απολαυστική και γλυκιά επιλογή που συνδυάζει τη γεύση της κλασικής μηλόπιτας με την πρακτικότητα των μπισκότων. Είναι ιδανικά για σνακ ή επιδόρπιο και σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της κανέλας και της μήλου.
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 2 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 φλιτζάνι καρύδια ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και καλύψτε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Αναμείξτε τα υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
- Προσθέστε τα ξηρά υλικά: Σε άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ρίξτε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέστε τα μήλα: Τέλος, προσθέστε τα κομμένα μήλα και αν θέλετε, τα καρύδια. Ανακατέψτε προσεκτικά.
- Ψήσιμο: Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας για να τοποθετήσετε το μείγμα στο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάμεσα στα μπισκότα. Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε να κρυώσουν: Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα.
Αυτά τα μπισκότα μηλόπιτας είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Καλή απόλαυση!