Τα γλυκά μπισκότα αμυγδάλου είναι ένα υπέροχο, τραγανό γλύκισμα που συνδυάζει την αμυγδαλωτή γεύση με την ελαφριά γλύκα. Είναι ιδανικά για συνοδευτικά σε τσάι ή καφέ, και η συνταγή τους είναι πολύ απλή και γρήγορη στην παρασκευή. Αυτά τα μπισκότα είναι αγαπημένα για τις γιορτές, τις οικογενειακές συγκεντρώσεις ή ακόμη και ως δώρο για τους αγαπημένους σας.

Υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα (για διακόσμηση)
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C και στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, τα αμύγδαλα αλεσμένα και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Σταδιακά προσθέτετε το μείγμα αλευριού στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθετε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τις τοποθετείτε στο ταψί. Πατάτε κάθε μπάλα ελαφρά με το χέρι σας και τοποθετείτε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε μπισκότου.
- Ψήνετε για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες.
- Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν και, αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Αυτά τα γλυκά αμυγδαλωτά είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό, ενώ η γεύση τους είναι πλούσια και αρωματική. Η συνταγή αυτή είναι απλή και ιδανική για όσους αγαπούν τα αμύγδαλα και τα γλυκά με ντελικάτη γεύση.