Η μαρμελάδα ρόδι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό γλυκό που προσφέρει την πλούσια γεύση του ροδιού και ταυτόχρονα όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, κάνοντάς το μια εξαιρετική επιλογή για να το απολαύσουμε σε γλυκά. Η μαρμελάδα ρόδι έχει έντονο χρώμα και γεύση και είναι ιδανική για να συνοδεύει το πρωινό, να προστίθεται σε γιαούρτι ή να χρησιμοποιείται ως γέμιση για κέικ και τάρτες.
Υλικά:
- 1 κιλό ρόδια (περίπου 4-5 μέτρια ρόδια)
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σπάστε τα ρόδια και αφαιρέστε τους σπόρους. Τοποθετήστε τους σπόρους σε ένα μπολ και πιέστε ελαφρώς για να βγάλουν τους χυμούς τους. Αν έχετε αποχυμωτή, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να βγάλετε τον χυμό πιο εύκολα.
- Ρίξτε το χυμό του ροδιού σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μείγμα να βράσει και στη συνέχεια να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε να βράζετε για ακόμα 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει την υφή μαρμελάδας.
- Για να ελέγξετε αν η μαρμελάδα έχει πήξει, τοποθετήστε λίγο μείγμα σε ένα κρύο πιατάκι και αν το ανασηκώσετε με ένα κουτάλι, η μαρμελάδα πρέπει να στάζει αργά.
- Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει. Βάλτε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.
xr:d:DAEmvCups30:136,j:43737202050,t:22121523
Η μαρμελάδα ρόδι είναι ιδανική για να συνοδεύει φρυγανιές, κέικ ή ακόμα και τυριά. Η γεύση της είναι πλούσια και αρωματική, προσφέροντας έναν ξεχωριστό τόνο σε κάθε γλυκό.