28 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Μαρμελάδα κεράσι: Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαρμελάδα κεράσι;

Η παρασκευή μαρμελάδας κεράσι στο σπίτι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να διατηρήσετε τη γλυκιά και καυτερή γεύση των κερασιών. Ακολουθεί ένας απλός οδηγός για να φτιάξετε νόστιμη μαρμελάδα κεράσι.

kerasi4

 

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα στη μέση)
  • 2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1 συσκευασία πηκτίνης φρούτων (προαιρετικά, για πιο παχύρρευστη σύσταση)

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Αποστειρωτής βάζων ή κονσερβοποιητής βραστό νερό
  • Αποστειρωμένα βάζα με καπάκι

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τα κεράσια

Πλένουμε καλά τα κεράσια. Αφαιρέστε τα στελέχη και τα κουκούτσια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πίτερ κερασιού για να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη. Μόλις βγουν τα κουκούτσια, κόβουμε τα κεράσια στη μέση.

  • Μαγειρέψτε τα κεράσια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια κομμένα στη μέση. Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγμα να ενωθεί.

  • Σιγοβράζουμε το μείγμα

Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Καθώς τα κεράσια ψήνονται, θα βγάλουν τους χυμούς τους και η ζάχαρη θα διαλυθεί. Αν προτιμάτε μια πιο λεία μαρμελάδα, χρησιμοποιήστε έναν πουρέ πατάτας για να συνθλίψετε τα κεράσια καθώς μαγειρεύονται.

  • Προσθήκη πηκτίνης (προαιρετικά)

Αν θέλετε πιο πηχτή μαρμελάδα, προσθέστε μια συσκευασία πηκτίνης φρούτων σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη πιο σταθερής συνέπειας.

  • Βράζουμε το μείγμα

Φέρτε το μείγμα του κερασιού να πάρει βράση. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνοχή βάζοντας μια μικρή κουταλιά μαρμελάδας σε ένα παγωμένο πιάτο. Εάν ζαρώνει όταν το πιέσετε, είναι έτοιμο.

Αν θέλετε, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας για πρόσθετη γεύση.

  • Αποστειρώστε τα βάζα

Όσο ψήνεται η μαρμελάδα, αποστειρώστε τα βάζα και τα καπάκια σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό βράζοντάς τα σε νερό για 10 λεπτά ή χρησιμοποιώντας έναν αποστειρωτή βάζων.

  • Γεμίστε τα βάζα

Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, τοποθετήστε την προσεκτικά στα αποστειρωμένα βάζα, αφήνοντας περίπου 1/4 ίντσας ελεύθερου χώρου. Σκουπίστε τις ζάντες με ένα υγρό πανί και κλείστε με τα καπάκια.

kerasi1

  • Επεξεργαστείτε τα βάζα

Επεξεργαστείτε τα γεμισμένα βάζα σε κονσέρβα με βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν σφραγιστεί σωστά.

  • Ψύξη και αποθήκευση

Αφαιρέστε τα βάζα από την κονσέρβα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Ελέγξτε τις τσιμούχες πιέζοντας προς τα κάτω στο κέντρο κάθε καπακιού. Εάν δεν σκάσει πίσω, το βάζο είναι σφραγισμένο. Αποθηκεύστε τα σφραγισμένα βάζα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Απολαύστε τη μαρμελάδα κερασιού σας!!

Η σπιτική μαρμελάδα κεράσι είναι τέλεια σε φρυγανιές, ψωμάκια ή ως γέμιση για αρτοσκευάσματα. Απολαύστε τη γεύση των καλοκαιρινών κερασιών όλο το χρόνο!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα