24.4 C
Athens
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025

Μανιταρόπιτα: Η πιο γευστική συνταγή χωρίς κόπο

Η πίτα με μανιτάρια είναι μια υπέροχη συνταγή που συνδυάζει τη γεύση και την υγιεινή διατροφή. Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και η γεύση τους ενισχύει τη συνταγή, κάνοντάς την ιδιαίτερα γευστική και χορταστική. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και ιδανική για κάθε περίσταση, από οικογενειακά γεύματα έως πάρτι και εορτές.

mushroom1ready

Υλικά:

  • 500 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί φέτα ή κασέρι
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 αυγό (για το άλειμμα)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία των υλικών: Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν το λάδι.
  2. Σοτάρισμα των μανιταριών: Προσθέτουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  3. Προσθήκη κρέμας και τυριού: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Συναρμολόγηση της πίτας: Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί και απλώνουμε τη γέμιση με τα μανιτάρια. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε γύρω-γύρω για να κλείσουμε την πίτα.
  5. Ψήσιμο: Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

mushrrom3ready

Η πίτα με μανιτάρια είναι έτοιμη για σερβίρισμα και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με τη νοστιμιά της!

 

 

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα