25.3 C
Athens
Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025

Μάιος διατροφή: Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μαΐου

Ο Μάιος είναι ο μήνας που η φύση δίνει απλόχερα τους πρώτους καρπούς της. Οι αγορές γεμίζουν με αρώματα, χρώματα και φρεσκάδα, ενώ οι επιλογές σε φρούτα και λαχανικά πολλαπλασιάζονται, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τη διατροφή μας με θρεπτικά, εποχιακά προϊόντα.

verikoko e1688463600408

Φρούτα του Μαΐου

  • Κεράσια: Γλυκά, ζουμερά και γεμάτα αντιοξειδωτικά, είναι από τους πρώτους καρπούς του καλοκαιριού.

  • Φράουλες: Στην πιο νόστιμη εποχή τους, πλούσιες σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

  • Βερίκοκα: Αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, με υπέροχο άρωμα και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α.

  • Μούρα και βατόμουρα: Αν και λιγότερο διαδεδομένα, είναι ιδανικά για smoothies και γλυκά.

Λαχανικά του Μαΐου

  • Αγκινάρες: Πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ιδανικές για σαλάτες ή μαγειρευτές.

  • Φασολάκια: Νωπά και τρυφερά, τέλεια για ελαφριά μαγειρευτά.

  • Κολοκυθάκια: Ελαφριά, δροσερά, κατάλληλα για τηγανητά, γεμιστά ή ωμά σε σαλάτες.

  • Λάπαθα, μυρώνια, καυκαλήθρες: Ιδανικά για πίτες και ανοιξιάτικες ομελέτες.

  • Ντομάτες: Αρχίζουν να αποκτούν γεύση και άρωμα, προαναγγέλλοντας το καλοκαίρι.

kerasia 2

Η κατανάλωση εποχιακών φρούτων και λαχανικών όχι μόνο υποστηρίζει την τοπική παραγωγή, αλλά προσφέρει και το μέγιστο διατροφικό όφελος. Ο Μάιος είναι ιδανικός μήνας για να ανανεώσετε τη διατροφή σας, να απολαύσετε γεύσεις στο αποκορύφωμά τους και να γεμίσετε ενέργεια με φυσικό τρόπο!

Συντάκτης

Δείτε Επίσης

Τελευταία άρθρα