Τα κεφτεδάκια είναι μια κλασική και αγαπημένη επιλογή για κάθε τραπέζι, από καθημερινά γεύματα μέχρι γιορτινές περιστάσεις. Αυτή η απλή συνταγή θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε ζουμερά και γευστικά κεφτεδάκια σε ελάχιστο χρόνο!
Υλικά που θα χρειαστείτε
Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείτε βασικά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας:
- 500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Βήματα Εκτέλεσης
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τη ρίγανη. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ζυμώστε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάστε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος μιας μπουκιάς και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί ή δίσκο.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά.
Σερβίρισμα και Συμβουλές
Τα κεφτεδάκια σας είναι έτοιμα να τα απολαύσετε! Συνδυάστε τα με πουρέ πατάτας, σαλάτα ή ζυμαρικά για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Αν θέλετε να τα κάνετε πιο γευστικά, μπορείτε να τα σερβίρετε με μια σάλτσα ντομάτας ή να προσθέσετε μια πρέζα καπνιστή πάπρικα στο μείγμα.
Τα κεφτεδάκια είναι ιδανικά για οικογενειακά τραπέζια αλλά και για παιδικά πάρτι. Είναι εύκολα στην παρασκευή και μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Δοκιμάστε τη συνταγή και θα γίνει η αγαπημένη σας! Καλή σας όρεξη!