Το cheesecake πρωτεΐνης είναι μια υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική του κλασικού cheesecake, ιδανικό για όσους επιθυμούν να απολαμβάνουν γλυκά χωρίς πολλές θερμίδες και με επιπλέον θρεπτικά στοιχεία. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι.
Υλικά:
Για τη βάση:
- 1 ½ φλιτζάνι βρώμη (ή μπισκότα ολικής αλέσεως)
- 2 κουταλιές μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας
Για την κρέμα:
- 500 γρ. τυρί κότατζ (ή γιαούρτι χωρίς λιπαρά)
- 1/2 φλιτζάνι σκόνη πρωτεΐνης (προτιμώμενη γεύση)
- 1/4 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι βανίλια
- 2 αυγά
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη βρώμη, το μέλι και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής μάζα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για cheesecake, πιέζοντας καλά για να σχηματίσουμε τη βάση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το τυρί κότατζ, τη σκόνη πρωτεΐνης, το μέλι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και τα αυγά. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ομαλό το μείγμα.
- Συναρμολόγηση: Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε στους 160°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρουμε με φρούτα ή σάλτσα σοκολάτας. Καλή απόλαυση!