Τα αυγά Μπένεντικτ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρωινά πιάτα, συνδυάζοντας πλούσιες γεύσεις και εντυπωσιακή παρουσίαση. Πρόκειται για έναν συνδυασμό από αβγά ποσέ, ψωμάκια μπριός ή αγγλικά muffins, μπέικον ή ζαμπόν, και την κλασική σάλτσα ολαντέζ. Εδώ θα βρείτε μια βήμα-βήμα συνταγή για να τα ετοιμάσετε εύκολα στο σπίτι.
Υλικά που θα Χρειαστείτε
Για τη συνταγή αυτή, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 4 αυγά
- 2 αγγλικά muffins, κομμένα στη μέση
- 4 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
- 2 κρόκους αυγού
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Μια κουταλιά ξύδι
Τα υλικά είναι απλά, αλλά ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα πολυτελές αποτέλεσμα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με καπνιστό σολομό για μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή.
Βήματα Παρασκευής
- Ετοιμασία Σάλτσας Ολαντέζ: Σε μπεν μαρί, χτυπήστε τους κρόκους με το λεμόνι, προσθέτοντας σταδιακά το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Ποσέ Αυγά: Σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσθέστε μια κουταλιά ξύδι. Σπάστε τα αυγά προσεκτικά και ρίξτε τα στο νερό. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά και αφαιρέστε τα με τρυπητή κουτάλα.
- Συναρμολόγηση: Ψήστε ελαφρά τα αγγλικά muffins. Τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν ή μπέικον, πάνω από κάθε μισό muffin, στη συνέχεια το αυγό ποσέ, και περιχύστε με σάλτσα ολαντέζ.
Τα αυγά Μπένεντικτ είναι μια συνταγή που μπορεί να εντυπωσιάσει κάθε καλεσμένο, προσφέροντας μια πινελιά πολυτέλειας στο πρωινό σας. Αν και απαιτούν λίγη προσπάθεια στην παρασκευή, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Ετοιμάστε τα το επόμενο Σαββατοκύριακο και απολαύστε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία!