Το κέικ με μέλι και αμύγδαλα είναι μια παραδοσιακή και υγιεινή επιλογή γλυκού που συνδυάζει τη φυσική γλύκα του μελιού με την τραγανή υφή των αμυγδάλων. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για κάθε περίσταση, είτε θέλετε να συνοδεύσετε τον καφέ σας είτε να προσφέρετε ένα σπιτικό επιδόρπιο στους αγαπημένους σας.
Υλικά και Προετοιμασία
Για να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό κέικ, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
- 150 γρ. μέλι
- 100 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με το μέλι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίξτε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι, ενώ εναλλάξ προσθέτετε το γάλα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ψήσιμο και Σερβίρισμα
Αδειάστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού από το κέντρο. Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε. Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να το περιχύσετε με λίγο ζεστό μέλι και να πασπαλίσετε ψιλοκομμένα αμύγδαλα από πάνω.
Το κέικ με μέλι και αμύγδαλα είναι μια απλή, αλλά ιδιαίτερα γευστική επιλογή που αναδεικνύει τη γλυκύτητα του μελιού και τη διακριτική γεύση των αμυγδάλων. Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τα φυσικά και θρεπτικά συστατικά στα γλυκά τους. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε ένα υγιεινό και αρωματικό κέικ που θα λατρέψουν όλοι!